Wat is haptische massage?

Haptische Massage DeurneHaptonomie gaat over het raken of geraakt worden in het gevoel. Het laat je stil staan bij je gevoel en brengt je in contact met je lijf. Je lijf geeft je namelijk meer signalen over hoe jij je voelt dan je denkt. Deze haptische massage wordt in de richting van de voeten gemasseerd. Tijdens deze massage richt je je bewust op de energie van het lichaam. Ontspanning en bewustwording kunnen bevorderen.

De oorsprong van haptische massage

Haptonomie betekent ‘de wijze van aanraken’ en gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Aanraking is een levensbehoefte. Onze gevoelens be├»nvloeden voor een groot deel welke keuzes we maken, wat we doen en de manier waarop we dat doen. Geestelijke of lichamelijke spanning kunnen zich onbewust ophopen in het lichaam, wat als gevolg in lichamelijke klachten en blokkades kunnen ontstaan. De aanraking brengt je meer in contact met je gevoelens en geeft meer inzicht in jezelf.

Haptische massage na een operatie

Massage Paktijk DeurneAls u na een operatie zich futloos en vermoeid voelt dan zou een haptische massage kunnen helpen om weer meer energie in het lichaam te krijgen en alles in uw lichaam weer beter gaat stromen. De geopereerde plekken of plaatselijke ontstekingen dienen tijdens een haptische massage wel vermeden te worden. Er zijn zoveel verschillende soorten operaties en in sommige gevallen is een haptische massage niet aan te raden. Raadpleeg daarom altijd eerst uw (huis)arts of fysiotherapeut of een massage mogelijk is na uw operatie.

Voor wie is haptische massage bedoeld?

Voor mensen die het contact met hun lijf kwijt zijn of mensen die teveel in hun hoofd zitten. Deze haptische massage is gericht om weer te aarden en in contact te komen met je gevoel en lichaam. Het werkt ook heel goed bij psychische klachten om de blokkades van de energiestroom weer beter te laten doorstromen. Tijdens deze massage wordt de aandacht gericht op het ervaren van de energiestromen in je lichaam zoals; koud, warm, tintelingen afgeslotenheid, openheid en weerstand. Eigenlijk is deze massage voor iedereen bestemd om beter in contact te komen met jezelf en/of te kunnen genieten van de ontspanning die daarna voelbaar is.

Haptische massage en zwangerschap

Tijdens een haptische massage kan er gerekt en gestrekt worden van nek, armen en benen. Strekkingen van de nek kan hoofdpijn en nekklachten verminderen. Strekking van de armen verlicht spanning in de armen en schouderbladen. Strekking van de benen kan verlichting geven van onderrug klachten en verminderd spanning in de benen. Daarnaast kunnen er verschillende massages gegeven worden als u op uw rug ligt (behalve rug zelf dan als u niet meer op uw buik kunt liggen).