Klassieke massage

Klassieke massage deurneDeze massage is bij de meeste mensen wel bekend. Een klassieke massage is gericht op het losmaken van de spieren en daarbij wordt in de richting van het hart gemasseerd. De klassieke massage ontspant, geeft een betere doorbloeding en stofwisseling. De massage richt zich op de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten en lymfevatenstelsel. Deze massage gebruik ik meestal als iemand spierklachten heeft.

De klassieke massage lijkt veel op sportmassage. Sommige handgrepen zijn hetzelfde, alleen bij klassieke massage wordt er langzamer en zachter gemasseerd. Ikzelf masseer meestal wel stevig (indien gewenst), dus hetzelfde effect van een sportmassage komt wel in de buurt.

De oorsprong van klassieke massage

Klassieke massage is een van de oudste massagevormen. Het woord ‘massage’ is afgeleid van ‘mass’ wat ‘onderzoekend aanraken’ betekent en heeft een Arabische afkomst.

Massage na een operatie

Als u na een operatie gespannen of slappe spieren heeft zou klassieke massage kunnen helpen om weer meer in balans te komen, aan te sterken en de energie in uw lichaam terug te krijgen. De geopereerde plekken of plaatselijke ontstekingen dienen tijdens een klassieke massage wel vermeden te worden. Er zijn zoveel verschillende soorten operaties en in sommige gevallen is een klassieke massage niet aan te raden. Raadpleeg daarom altijd eerst uw (huis)arts of fysiotherapeut of een massage mogelijk is na uw operatie.

Massage Paktijk DeurneVoor wie is deze massage bedoeld?

Ben je wel eens uitgeput of moe? Last van verkrampte of gespannen spieren na een zware week werken? Dan zou klassieke massage heel geschikt kunnen zijn om de spanning van uw spieren er af te halen, uw lichaam ‘op te frissen’ en tot rust te komen zodat u zichzelf hersteld en oplaadt. Ook wanneer u geen klachten heeft kan deze massage prettig zijn en uw gezondheid bevorderen.
(Meer info voor wie deze massage geschikt is check kopje masseren)

Klassieke massage en zwangerschap

Meestal wordt deze massage op de rug of buik gegeven. Het is mogelijk om een massage in zijligging te geven zodat u niet op uw buik hoeft te liggen (wat in een verder stadium ook niet meer kan). Tijdens deze massage wordt uw heup en bekken gemasseerd en een gedeelte van de boven rug, schouders en nek om zo de last en spanning van de zwangerschap te kunnen verlichten. Als afsluiter worden uw voeten gemasseerd om volledig ontspannen en herboren de deur uit te gaan.

Lees hier de huisregels